Urządzenia i Akcesoria
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
810 g wody
-
4 jajka
-
380 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
3 szczypty soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
20 g masła
-
20 g mąki pszennej
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
15 - 20 g musztardy Dijon
-
15 g musztardy francuskiej ziarnistej
-
rzeżucha, posiekana, do posypaniakoperek, świeży tylko liście, posiekane, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
589.3 mg
Białko
18.7 g
Kalorie
2085.7 kJ /
498.5 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
44.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajka w szarym sosie
40 min
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy
1 godz. 55 min
Ciastka Amerykany
1 godz. 30 min
Kluski scykane (hałuski)
45 min
Pyry z gzikiem
1 godz.
Ser do smarowania
1 godz.
Purée ziemniaczane z maślanką
35 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min
Kremowe ziemniaki z kalarepą
40 min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1 godz. 45 min