Urządzenia i Akcesoria
Pyry z gzikiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli plus 4 łyżki do gotowania
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) drobno pokrojonego
-
500 g wody
-
800 g ziemniaków nieobranych, małych (ok. 3-4 cm dł.)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
7910.9 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
1379.5 kJ /
329.7 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
41.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRÓL ZIEMNIAK
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1 godz. 5 min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Sos serowy roquefort
20 min
Zupa krem ze szparagów
45 min
Ser do smarowania
1 godz.
Kluski kładzione
15 min
Kluski scykane (hałuski)
45 min
Jajka w szarym sosie
40 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min
Skubaniec z owocami
3 godz. 40 min