Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g serka kremowego (patrz wskazówka), podzielonego na kawałki
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- ½ - 1 łyżeczka soli, niejodowanej, do smaku (patrz wariant)
- 1 jajko
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 8894 kJ / 2117.6 kcal
- Białko
- 44.1 g
- Węglowodany
- 44.5 g
- Tłuszcz
- 196.4 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pomidorowy serek topiony
1h
Twaróg śmietankowy
3 Std.
Marynowany ser typu feta
170h
Ser typu mascarpone
22 godz.
Kluski francuskie z Varomy
20 Min
Twarożek
4 Std. 30 Min
Kluski scykane (hałuski)
45min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50min
Lane kluski
25 Min
Pyry z gzikiem
1h
Sos pietruszkowy (persillade)
5 Min
Sos winegret
5 Min