Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy

Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy

4.7 244 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 kawałków

Składniki

Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    15 g
  • kapusty kiszonej odciśniętej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    500 g
  • wody
    1300 g
  • kminku, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oleju
    25 g
  • kostek boczku
    150 g
  • kaszanki obranej, pokrojonej na kawałki
    500 g
  • masło do natłuszczenia formy
  • ciasta francuskiego (ok. 280 g szt.)
    2 opakowania
  • jajko roztrzepane
    1
    1 żółtko, roztrzepane
Dip majonezowo-musztardowy
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    15 g
  • majonezu
    200 g
  • musztardy sarepskiej
    80 g
  • musztardy francuskiej
    20 g
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 618.4 kcal / 2587.2 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 52.4 g
Węglowodany 24.4 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Sód 1176.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...