
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 kawałków
Składniki
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
500 g kapusty kiszonej odciśniętej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
1300 g wody
-
¼ łyżeczki kminku, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oleju
-
150 g kostek boczku
-
500 g kaszanki obranej, pokrojonej na kawałki
-
masło do natłuszczenia formy
-
2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 280 g szt.)
-
1 jajko roztrzepane
Dip majonezowo-musztardowy
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
200 g majonezu
-
80 g musztardy sarepskiej
-
20 g musztardy francuskiej
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
618.4 kcal /
2587.2 kJ
Białko
12.3 g
Tłuszcz
52.4 g
Węglowodany
24.4 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Sód
1176.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

140. URODZINY VORWERK
10 Przepisów
Polska
Polska