
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 kawałków
Składniki
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
kapusty kiszonej odciśniętej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
wody1300 g
-
kminku, mielonego¼ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju25 g
-
kostek boczku150 g
-
kaszanki obranej, pokrojonej na kawałki500 g
-
masło do natłuszczenia formy
-
ciasta francuskiego (ok. 280 g szt.)2 opakowania
-
jajko roztrzepane1
Dip majonezowo-musztardowy
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
majonezu200 g
-
musztardy sarepskiej80 g
-
musztardy francuskiej20 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej¼ łyżeczki
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
618.4 kcal /
2587.2 kJ
Białko
12.3 g
Tłuszcz
52.4 g
Węglowodany
24.4 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Sód
1176.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

140. URODZINY VORWERK
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
55 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1 godz.
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1 godz. 10 min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1 godz. 5 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min
Jajka po szkocku
1 godz. 25 min
Szparagi zapiekane w szynce
1 godz. 10 min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min