Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
TM6 TM5

Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem

4.9 (57 ocen)

Składniki

  • 400 g wody
  • 300 g ziemniaków, młodych (Ø maks. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na pół
  • oliwa z oliwek, do skropienia
  • 2 szczypty soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • zioła prowansalskie, suszone, do oprószenia
  • 45 g rzodkiewek, przekrojonych na pół
  • 5 g szczypiorku, świeżego, pokrojonego na 5 cm kawałki
  • 90 g twarogu, chudego, pokrojonego na kawałki
  • 75 g jogurtu naturalnego
  • szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1466.9 kJ / 350.6 kcal
Białko
20.3 g
Węglowodany
60.3 g
Tłuszcz
3.8 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Błonnik
7.5 g
Sód
746.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy