Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 300 g ziemniaków, młodych (Ø maks. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na pół
- oliwa z oliwek, do skropienia
- 2 szczypty soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- zioła prowansalskie, suszone, do oprószenia
- 45 g rzodkiewek, przekrojonych na pół
- 5 g szczypiorku, świeżego, pokrojonego na 5 cm kawałki
- 90 g twarogu, chudego, pokrojonego na kawałki
- 75 g jogurtu naturalnego
- szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1466.9 kJ / 350.6 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 746.2 mg
Alternatywne przepisy
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1h 10min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 min
Proteinowe placki z owocami
15 Min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 Min
Pęczotto z bobem i cukinią
1h
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 Min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30min
Kanapki z siekanymi składnikami
2óra 15p
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30min