
Urządzenia i Akcesoria
Kluski scykane (hałuski)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oleju rzepakowego
-
150 - 180 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego 1 cm kostkę
-
1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
-
1000 g ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
woda ilość do gotowania klusek
-
30 g mąki pszennej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
634.3 kcal /
2655.8 kJ
Białko
13.1 g
Tłuszcz
35.3 g
Węglowodany
71.7 g
Błonnik
6.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Hałuski z potrawką z jagnięciny
1h 50min
Ciastka Amerykany
1h 30min
Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką
1h 50min
Zupa gołąbkowa
55min
Babka ziemniaczana ze śledziem
4h 45min
Krówki toffi
2h
Czorne kluski
3h 30min
Kiełbasa słoikowa
26h 30min
Ser do smarowania
1h
Kluski kładzione
15min
Lane kluski
25min
Skubaniec z owocami
3h 40min