Kluski scykane (hałuski)

Kluski scykane (hałuski)

3.5 586 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • oleju rzepakowego
    25 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego 1 cm kostkę
    150 - 180 g
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
    1 ¼ łyżeczki
  • ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    1000 g
  • woda ilość do gotowania klusek
  • mąki pszennej
    30 g
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 634.3 kcal / 2655.8 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 35.3 g
Węglowodany 71.7 g
Błonnik 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...