
Urządzenia i Akcesoria
Kluski scykane (hałuski)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
oleju rzepakowego25 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego 1 cm kostkę150 - 180 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania klusek1 ¼ łyżeczki
-
ziemniaków, mączystych surowych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)1000 g
-
woda ilość do gotowania klusek
-
mąki pszennej30 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
634.3 kcal /
2655.8 kJ
Białko
13.1 g
Tłuszcz
35.3 g
Węglowodany
71.7 g
Błonnik
6.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska