Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
chayote, grande, pelado, en trozos
uniformes - 1500 g de agua
- 5 hojas de epazote, frescas
- 150 g de queso fresco, o añejo
Para servir
- 4 cdas mayonesa
- 1 jugo de limón
- sal, al gusto
- chile piquín, seco, en polvo y al gusto
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 4330.8 kJ / 1035.1 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 160.7 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 461.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de fideo TM6
35 min
Calabacitas con elote y cilantro
20 Min
Agua de jamaica
20 Min
Salsa verde cocida
30 min
Ensalada de betabel
1h 10 min
Nopales al guajillo TM6
35 min
Taquitos de huitlacoche
25 Min
Ceviche de Coliflor (Black Diamond)
30 min
Ensalada de nopal
30 min
Ensalada de nopales
20 Min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 Min
Papitas negras
55 min