Pozole de setas

Pozole de setas

4.5 83 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porciones

Składniki

  • 95 g de cebolla en trozo
  • 20 g de aceite de oliva
  • 250 g de setas
  • 50 g de cebolla asada
  • 450 g de jitomate en cuartos
  • 15 g de chiles guajillo (aprox. 5 piezas) sin semillas y asados
  • 2 dientes de ajo asados
  • 1200 g de agua
  • 2 ½ cditas de sal fina o al gusto
  • 500 g de maíz pozolero, precocido
  • 2 pizcas de orégano
  • 2 hojas de laurel, secas
  • pizca de orégano y un poco más para servir
  • lechuga romana fileteada
  • rábanos fileteados
  • cebolla morada picada finamente
  • limón verde en cuartos
  • crema ácida
  • tostadas de maíz

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 120 kcal / 500 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1260 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...