Wersje kompatybilne
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 100 g de cebolla
- 20 g de mantequilla
- 250 g de huitlacoche
- 1 cucharadita de sal
- 2 hojas de epazote
Salsa
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 2 chiles poblanos, desvenados
- 20 g de mantequilla
- 40 g de leche
- 200 g de crema para batir
- 1 cucharadita de sal
Para servir
- 24 tortillas de harina
- 100 g de queso rallado, (Manchego o Gouda)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 366 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 min
Mole de olla vegano
45 min
Barbacoa de hongos
30 min
Tinga de col
35 min
Sopa de flor de calabaza
35 min
Nopales al guajillo TM6
35 min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Quesadillas de flor de calabaza y queso
30 min
Tinga de setas
25 min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 min