Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados

4.7 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 37 min
6 porciones

Składniki

Relleno
  • 100 g de cebolla
  • 20 g de mantequilla
  • 250 g de huitlacoche
  • 1 cdita de sal
  • 2 hojas de epazote
Salsa
  • 50 g de cebolla
  • 2 dientes de ajo
  • 2 chiles poblanos desvenados
  • 20 g de mantequilla
  • 40 g de leche
  • 200 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 1 cdita de sal
Para servir
  • 24 tortillas de harina
  • 100 g de queso rallado (Manchego o Gouda)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 porciones

Sód 14551 mg
Białko 130.1 g
Kalorie 21619.6 kJ / 5167.2 kcal
Tłuszcz 244.9 g
Błonnik 33 g
Tłuszcz nasycony 100.9 g
Węglowodany 621.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...