![Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/98158_0-1280-3840-3840.jpg)
Wersje kompatybilne
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 100 g de cebolla
- 20 g de mantequilla
- 250 g de huitlacoche
- 1 cucharadita de sal
- 2 hojas de epazote
Salsa
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 2 chiles poblanos, desvenados
- 20 g de mantequilla
- 40 g de leche
- 200 g de crema para batir
- 1 cucharadita de sal
Para servir
- 24 tortillas de harina
- 100 g de queso rallado, (Manchego o Gouda)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 366 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Quesadillas de flor de calabaza y queso
30 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Sopa de hongos y epazote
35 min
Taquitos de huitlacoche
25min
Rajas con queso
25min
Pancita de hongos
1 godz.
Salsa verde cocida
30 min
Barbacoa de hongos
30 min
Caldillo de tomate al chipotle
30 min
Sopa de nopales
45 min
Crema de chile poblano
25min