Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de cebolla
- 550 g de marlín ahumado, en cubos
- 1 jitomate, en mitades
- 1 pimiento rojo, en trozos
- 40 g aceite de oliva
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 1 hojas de laurel secas
- ½ cdita de tomillo seco
- ½ cdita de mejorana
- 50 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 50 g de cebolla, finamente picado
-
tortillas de maíz, para servir
lub tortillas de harina - 10 g de cilantro fresco, finamente picado
- limones, para servir
- salsa picante, para servir
- Wartości odżywcze
- na 9 porciones
- Kalorie
- 5125.9 kJ / 1225.1 kcal
- Białko
- 146.1 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 48.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 14.5 g
- Sód
- 6551.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo TM6
30 min
Entomatadas de pollo
40 min
Salpicón de res
1h
Galletas “Levain Copy Cat”
1 Std. 20 Min
Pollo con mole TM6
1h
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1 Std. 20 Min
Ceviche de tomate
15min
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20 min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35min
Chilaquiles rojos
25min
Papitas negras
55min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min