Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de queso oaxaca
- 3 hojas de epazote
- 40 g de cebolla
- 5 g de chile serrano
- 10 g de aceite
- 200 g de flor de calabaza, limpia
- ¼ cdita de sal fina
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 10 tortillas de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 542 kJ / 129 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegetariano
1h
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40 Min
Caldo de habas con nopales
9h
Tinga de col
35min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Tinga de setas
25 min
Esquites de feria
25 min
Ensalada de nopales
20 min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min
Pancita de hongos
1h