Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de tomate verde
- 220 g de cebolla
- 15 g de chile serrano
- 2 diente de ajo
- 3 ramitas de cilantro
- 4 cucharaditas de sal
- 200 g de jitomate
- 4 hojas de epazote
- 20 g de aceite
- 600 g de huitlacoche
- 18 tortillas de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1348 kJ / 321 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pancita de hongos
1 godz.
Sopa de nopales
45min
Tinga de setas
25min
Entomatadas de jamaica
50min
Barbacoa de hongos
30min
Quesadillas de flor de calabaza y queso
30min
Pozole de setas
1 godz.
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Caldo de nopales con chile morita
30min
Tinga de col
35min
Ensalada de nopales
20min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37min