Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de tomate verde
- 220 g de cebolla
- 15 g de chile serrano
- 2 diente de ajo
- 3 ramitas de cilantro
- 4 cucharaditas de sal
- 200 g de jitomate
- 4 hojas de epazote
- 20 g de aceite
- 600 g de huitlacoche
- 18 tortillas de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1348 kJ / 321 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Barbacoa de hongos
30 min
Pancita de hongos
1h
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de nopales
45min
Tinga de setas
25min
Mole de olla vegetariano
1h
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37 Min
Tostadas de setas
30 min
Entomatadas de jamaica
50min
Tinga de col
35min
Nopalitos con guajillo y elote
30 min