Wersje kompatybilne
Chiles jalapeños rellenos de machaca de marlín
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 400 g de marlín ahumado, en trozos
- 400 g de jitomate
- 40 g de aceite de oliva
- 100 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 75 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 15 g de alcaparras
- 50 g de puré de tomate
- 2 cucharaditas de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de pasitas
- ¼ cucharadita de pimienta negra molida
Chiles
- 24 chiles cuaresmeños
- 2000 g de agua
- 200 g de vinagre
- 1 cucharada de azúcar
- 2 cucharaditas de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 890 kJ / 212 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
25min
Salsa martajada
50 Min
Carnitas de atún
40min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Salsa roja de molcajete
10 min
Poke bowl de atún spicy
30min
Sopa de tortilla
40min
Chilaquiles rojos
25min
Chilaquiles divorciados
1h
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Tinga de pollo TM6
30min
Rajas con queso
25min