Wersje kompatybilne
Chiles jalapeños rellenos de machaca de marlín
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 400 g de marlín ahumado, en trozos
- 400 g de jitomate
- 40 g de aceite de oliva
- 100 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 75 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 15 g de alcaparras
- 50 g de puré de tomate
- 2 cucharaditas de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de pasitas
- ¼ cucharadita de pimienta negra molida
Chiles
- 24 chiles cuaresmeños
- 2000 g de agua
- 200 g de vinagre
- 1 cucharada de azúcar
- 2 cucharaditas de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 890 kJ / 212 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Salsa verde cocida
30min
Salsa martajada
50min
Toritos de marlin
25 Min
Salsa de chile de árbol seco
20 Min
Aguachile de camarón
15 Min
Salsa verde de chile de árbol
10 Min
Carnitas de atún
40min
Pozole de mariscos
1 Std. 15 Min
Chilaquiles rojos
25 Min
Salsa roja de molcajete
10 Min
Botana fresca de surimi
10 Min
Salsa roja de chile habanero
10 Min