Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym

Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym

3.4 5 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
7 sztuk

Składniki

Kotleciki
  • ½ cytryn ekologiczna
  • 100 g batata pokrojonego na kawałki
  • 100 g papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 50 g pora pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 75 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczka soli
  • ¼ - ½ papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 25 g siemienia lnianego
  • 1 jajko
Dressing jogurtowy
  • 40 g oliwy z oliwek
  • ½ ząbka czosnku
  • ¼ papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 10 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 10 g kolendry, świeżej tylko liście
  • 10 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 5 cm kawałki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 60 g jogurtu naturalnego
  • 15 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 287.8 mg
Białko 4.2 g
Kalorie 624.8 kJ / 149.3 kcal
Tłuszcz 8.9 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 17.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...