Łosoś na kremowym szpinaku

Łosoś na kremowym szpinaku

4.9 14 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 40 g sera parmezan
  • olej do natłuszczenia
  • 500 g wody
  • 6 filetów z łososia, świeżych (120-150 g każdy)
  • 3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu syczuańskiego (patrz wskazówka)
    2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 4 - 5 ząbków czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 450 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 300 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2224.6 mg
Białko 42.7 g
Kalorie 2454.9 kJ / 586.7 kcal
Tłuszcz 43.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Węglowodany 8.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...