Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z selera
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 porcji
Składniki
-
45 g słonecznika łuskanego
-
500 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
130 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
65 g pieczarek przekrojonych na pół
-
35 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
2 ½ - 3 ½ ząbka czosnku
-
500 g wody
-
35 g masła pokrojonego na kawałki
-
35 g bułki tartej
-
35 g kaszy manny
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
⅔ płaskiej łyżeczki pieprzu ziołowego
-
1 ⅓ łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 łyżeczki tymianku, suszonego⅔ łyżeczki cząbru, suszonego
-
⅓ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
⅓ łyżeczki kurkumy, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
166.6 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
265.1 kJ /
63.4 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 godz. 15 min
Pasztet z cukinii
1 godz. 45 min
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Bakłażany po kaszubsku
3 godz. 50 min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40 min