![Rumienienie wołowiny z cebulą Rumienienie wołowiny z cebulą](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4eb513e2-bb04-44ca-8aff-c76d0bf1dd8d/Derivates/6029bf6a-87cf-4610-82f7-7b9d1e8c935f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek - 70 g cebuli pokrojonej w 0,5 cm półplastry
- 250 g mięsa wołowego (patrz wskazówka), bez ścięgien i kości, pokrojonego w paski (3-4 x 1 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 685.7 kJ / 163.9 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 62.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15 min
Rumienienie papryki z cebulą
25 Min
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Rumienienie kiełbasy
20 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15 min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20 min
Delikatne rumienienie marchewki
15 min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 min
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30 Min
Rumienienie pieczarek
25 Min