Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek - 70 g cebuli pokrojonej w 0,5 cm półplastry
- 250 g mięsa wołowego (patrz wskazówka), bez ścięgien i kości, pokrojonego w paski (3-4 x 1 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 685.7 kJ / 163.9 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 62.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20 min
Rumienienie cukinii
20 min
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15 Min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15 Min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 Min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 Min
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35 min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15 Min
Mocne rumienienie wołowiny (well done)
10min
Rumienienie kiełbasy
20 min
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1 godz. 30 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 Min