Urządzenia i Akcesoria
Jednogarnkowy makaron z małżami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
5 porcji
Składniki
-
50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
70 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
3 ząbki czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
400 g makaronu, suchego, typu penne
-
700 g wody
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g mięsa małży, mrożonego uprzednio rozmrożonego (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
510.8 kcal /
2137.1 kJ
Białko
21.1 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
67.3 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
947.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6)
25 min
Smoothie buraczane
5 min
Ogórkowe kąski z guacamole i krewetkami
20 min
Gotowanie ziemniaków w wodzie
55 min
Gotowanie makaronu (TM7)
20 min
Cynamonki na parze
50 min
Asturyjski gulasz z białej fasoli
15 godz. 30 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Dyniowe ragout z ryżem
45 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min