Urządzenia i Akcesoria
Jednogarnkowy makaron z małżami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
5 porcji
Składniki
-
50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
70 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
3 ząbki czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
400 g makaronu, suchego, typu penne
-
700 g wody
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g mięsa małży, mrożonego uprzednio rozmrożonego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
947.8 mg
Białko
21.1 g
Kalorie
2137.1 kJ /
510.8 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
67.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Makaron z krewetkami i porem (TM7)
30 min
Gotowanie makaronu (TM7)
20 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 min
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
2 godz.
Gotowanie na parze selera naciowego (450-800 g)
35 min
Gotowanie 500 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 350 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 300 g ryżu parboiled
35 min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.