Urządzenia i Akcesoria
Jednogarnkowy makaron z małżami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
5 porcji
Składniki
-
50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
70 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
3 ząbki czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
400 g makaronu, suchego, typu penne
-
700 g wody
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g mięsa małży, mrożonego uprzednio rozmrożonego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
947.8 mg
Białko
21.1 g
Kalorie
2137.1 kJ /
510.8 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
67.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Gotowanie ziemniaków w wodzie
55 min
Gotowanie makaronu (TM7)
20 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Gotowanie 400 g ryżu basmati
35 min
Gotowanie 300 g ryżu basmati
35 min
Gotowanie 500 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 350 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 300 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie ryżu
25 min
Curry z kurczakiem i ryżem gotowanym na parze
40 min