
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
Marynata
-
cebul dymek (70-100 g), bez szczypioru, przekrojonych na pół4 - 6
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 - 30 g
-
soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego120 g
-
sosu sojowego80 g
-
oleju sezamowego60 g
-
koreańskiej pasty chili gochujang30 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kotlety schabowe, bez kości grube (2 cm grubości, ok. 200 g każdy)4
Pikantny ryż, kotlety wieprzowe i warzywa gotowane na parze
-
wody1200 g
-
soli1 łyżeczka
-
ryżu białego, długoziarnistego200 g
-
kapusty pak choi przekrojonej wzdłuż na pół (patrz wariant)500 g
-
olej do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
753.7 kcal /
3153.4 kJ
Białko
50.2 g
Tłuszcz
34.3 g
Węglowodany
59.5 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Sód
1590.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Wieprzowina vindaloo
4 godz. 15 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1 godz.
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min