Urządzenia i Akcesoria
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
Marynata
-
4 - 6 cebul dymek (70-100 g), bez szczypioru, przekrojonych na pół
-
3 ząbki czosnku
-
20 - 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
120 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
80 g sosu sojowego
-
60 g oleju sezamowego
-
30 g koreańskiej pasty chili gochujang
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 kotlety schabowe, bez kości grube (2 cm grubości, ok. 200 g każdy)
Pikantny ryż, kotlety wieprzowe i warzywa gotowane na parze
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
200 g ryżu białego, długoziarnistego
-
500 g kapusty pak choi przekrojonej wzdłuż na pół (patrz wariant)
-
olej do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1590.6 mg
Białko
50.2 g
Kalorie
3153.4 kJ /
753.7 kcal
Tłuszcz
34.3 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
59.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Koreański makaron japchae (TM5)
1h 15min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1h 15min
Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki
2h 30min
Jamajski kurczak jerk
1h 50min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13h 20min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1h
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40min
Wieprzowina vindaloo
4h 15min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1h 30min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45min
Kurczak generała Tso
40min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2h