
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6)
Składniki
-
750 g batatów obranych lub wyszorowanych, z odciętymi końcówkami, pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
500 g cebuli szalotki w całości
-
35 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka
-
2 łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 ząbków czosnku
-
30 g masła
-
2 łyżki liści tymianku, świeżych
-
1 ½ łyżki musztardy Dijon
-
1 ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
2 polędwiczki wieprzowe w całości (po ok. 350 g każda)
Sos cebulowo-winny
-
20 g oliwy z oliwek
-
10 g masła
-
1 łyżka cukru
-
70 g wina Porto
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
150 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
1 godz.
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11 godz.
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1 godz. 10 min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 godz.
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
1 godz. 40 min
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
50 min
Wieprzowina w białym sosie z purée warzywnym i brokułami
55 min
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwkami z ziemniakami
1 godz. 20 min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min