
Urządzenia i Akcesoria
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oleju
-
600 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
150 g czerwonego wina
-
200 g wywaru wołowego (patrz wariant)
-
120 g koncentratu pomidorowego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki cukru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
320.7 kcal /
1341.8 kJ
Białko
19.7 g
Tłuszcz
21.2 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
619.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wieprzowina vindaloo
4 godz. 15 min
Biała fasola z chorizo
50 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 40 min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 godz. 20 min
Szybkie chili con carne
30 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Chili con carne
1 godz.
Sos boloński
55 min
Spaghetti Bolognese
40 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min