Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą

Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą

4.2 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
500 g

Składniki

  • oleju
    30 g
    30 g oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
    1
  • mięsa wołowego (patrz wskazówka), bez ścięgien i kości, pokrojonego w paski (3-4 x 1 cm), osuszonego ręcznikami papierowymi
    250 g
  • wody do Mycia Wstępnego
    1000 g
  • octu do Mycia Wstępnego
    1 łyżka
  • cebuli przekrojonej na pół, następnie pokrojonej w 0,5 cm piórka
    100 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
    150 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 135.2 kcal / 565.5 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 3.9 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 49.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...