Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g oleju
lub 30 g oliwy z oliwek - 1 ząbek czosnku
- 250 g mięsa wołowego (patrz wskazówka), bez ścięgien i kości, pokrojonego w paski (3-4 x 1 cm), osuszonego ręcznikami papierowymi
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 1 łyżka octu, do Mycia Wstępnego
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół, następnie pokrojonej w 0,5 cm piórka
- 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 565.5 kJ / 135.2 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 49.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30min
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15 Min
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 45 Min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM5)
1h 15min
Rumienienie wołowiny z cebulą
15 Min
Fajitas z kurczakiem i pieczarkami (TM6)
1 Std.
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 Min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20 Min
Bulion z resztek warzyw
50 min
Szarpany rumieniony kurczak z cebulą dymką
15 Min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 Min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25 min