Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
TM6

Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą

4.2 (11 ocen)

Składniki

  • 30 g oleju
    lub 30 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g mięsa wołowego (patrz wskazówka), bez ścięgien i kości, pokrojonego w paski (3-4 x 1 cm), osuszonego ręcznikami papierowymi
  • 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
  • 1 łyżka octu, do Mycia Wstępnego
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół, następnie pokrojonej w 0,5 cm piórka
  • 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
565.5 kJ / 135.2 kcal
Białko
11.4 g
Węglowodany
3.9 g
Tłuszcz
8.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Błonnik
1 g
Sód
49.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy