Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 - 2 ząbki czosnku
- ½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (opcjonalnie)
- 15 - 20 g miodu, płynnego
-
15
g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
lub 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 40 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1425.8 kJ / 340.8 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 589.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deska masła z pesto szpinakowym
10min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 Std.
Sos do potraw z grilla
15min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 Std. 50 Min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 Min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 Min
Marynata barbecue
15min
Tatar z suszonych pomidorów
15min
Marynata grillowa
10min
Oliwa czosnkowa
10min
Krewetki w sosie maślanym
25min
Sos winegret
5min