
Urządzenia i Akcesoria
Marynata do krewetek z grilla
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 słoik
Składniki
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 - 20 g miodu płynnego
-
15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
40 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
340.8 kcal /
1425.8 kJ
Białko
0.7 g
Tłuszcz
29.8 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
589.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Marynata z musztardą i curry
15 min
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 min
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 min
Marynata orientalna
15 min
Marynata jogurtowa z curry do kurczaka
5 min
Marynata teriyaki
15 min
Marynata miodowa z chili
15 min
Marynata barbecue
15 min
Marynata grillowa
10 min