Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
TM6

Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw

4.4 (64 oceny)

Składniki

  • 600 g czerwonych papryk, bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
  • 25 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 200 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w słupki (5 x 0,5 cm)
  • 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 0,5 cm piórka
  • 150 g marchewki, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
  • ½ łyżeczki soli, plus 1 szczypta
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus 1 szczypta
  • 750 g wody
  • ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 90 g serka topionego, sera kremowego Hochland® Mixtett z ziołami, podzielonego na kawałki
  • bazylia, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
953.4 kJ / 227.9 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
17.8 g
Tłuszcz
14.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Błonnik
5.6 g
Sód
514.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy