Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw

Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw

4.4 148 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
    600 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
    25 g
  • papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w słupki (5 x 0,5 cm)
    200 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm piórka
    100 g
  • marchewki pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
    150 g
  • soli plus 1 szczypta
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
    ¼ łyżeczki
  • wody
    750 g
  • tymianku, suszonego
    ¾ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • serka topionego sera kremowego Hochland® Mixtett z ziołami, podzielonego na kawałki
    90 g
  • bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 227.9 kcal / 953.4 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 17.8 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 514.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...