
Urządzenia i Akcesoria
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół600 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia25 g
-
papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w słupki (5 x 0,5 cm)200 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm piórka100 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)150 g
-
soli plus 1 szczypta½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta¼ łyżeczki
-
wody750 g
-
tymianku, suszonego¾ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
serka topionego sera kremowego Hochland® Mixtett z ziołami, podzielonego na kawałki90 g
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
227.9 kcal /
953.4 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
17.8 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
514.6 mg