
Wersje kompatybilne
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
- 25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
- 200 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w słupki (5 x 0,5 cm)
- 100 g czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm piórka
- 150 g marchewki pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
- ½ łyżeczki soli plus 1 szczypta
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
- 750 g wody
- ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 90 g serka topionego sera kremowego Hochland® Mixtett z ziołami, podzielonego na kawałki
- bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 227.9 kcal / 953.4 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Sód
- 514.6 mg