Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti aglio e olio (TM7)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
½ - 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 - 2 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
6 - 8 liści bazylii, świeżej
-
2 - 4 ząbki czosnku (patrz wskazówka)
-
100 g oliwy z oliwek dobrej jakości
-
2 łyżeczki soli
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1200 g wody
-
400 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
ser parmezan, tarty ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1189.6 mg
Białko
13.9 g
Kalorie
2633.5 kJ /
629.4 kcal
Tłuszcz
28.9 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 Std. 15 Min
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
35 Min
Koktajl owocowy
5 Min
Moktajl z niebieską herbatą i marakują
40 Min
Gotowanie makaronu (TM7)
20 Min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 Min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 Min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 Min
Zupa krem z zielonej sałaty
20 Min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 Min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 Min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 Min