
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti aglio e olio (TM7)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
½ - 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 - 2 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
6 - 8 liści bazylii, świeżej
-
2 - 4 ząbki czosnku (patrz wskazówka)
-
100 g oliwy z oliwek dobrej jakości
-
2 łyżeczki soli
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1200 g wody
-
400 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
ser parmezan, tarty ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
629.4 kcal /
2633.5 kJ
Białko
13.9 g
Tłuszcz
28.9 g
Węglowodany
78 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
1189.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)
Brak ocen
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Zupa kalafiorowa z kluseczkami; Polędwica w sosie gruszkowym z warzywami
1 godz. 10 min
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 min