Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti aglio e olio (TM7)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
½ - 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 - 2 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
6 - 8 liści bazylii, świeżej
-
2 - 4 ząbki czosnku (patrz wskazówka)
-
100 g oliwy z oliwek dobrej jakości
-
2 łyżeczki soli
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1200 g wody
-
400 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
ser parmezan, tarty ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1189.6 mg
Białko
13.9 g
Kalorie
2633.5 kJ /
629.4 kcal
Tłuszcz
28.9 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Barszcz zabielany i kurczak w sosie ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 Min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 Min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 Min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 Min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 Min
Pizza Diavola
1 Std. 30 Min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 Min
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 Min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 Min
Carbonara Ramen
30 Min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 Min