Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oleju rzepakowego
- 250 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 1 ząbek czosnku, pokrojony w 1 mm plastry
-
20
g orzeszków piniowych
lub 20 g migdałów, w słupkach - 10 g cukru
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
- 150 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 80 g rukoli
- 80 g koziego sera, typu rolada, pokrojonego w 5 mm plastry (patrz wariant)
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 828.8 kJ / 198.1 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 349.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Sałatka Tex-Mex z wędliną drobiową i komosą ryżową (quinoa)
30 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6)
20min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1h
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6)
15min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20min
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem
1h
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1h 30min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min