Sałatka z rumienionymi szparagami

Sałatka z rumienionymi szparagami

4.9 740 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • oleju rzepakowego
    20 g
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
    250 g
  • ząbek czosnku pokrojony w 1 mm plastry
    1
  • orzeszków piniowych
    20 g
    20 g migdałów, w słupkach
  • cukru
    10 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
    50 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    150 g
  • rukoli
    80 g
  • koziego sera, typu rolada pokrojonego w 5 mm plastry (patrz wariant)
    80 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 198.1 kcal / 828.8 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 15.1 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 349.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...