
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oleju rzepakowego
- 250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 1 ząbek czosnku pokrojony w 1 mm plastry
-
20
g orzeszków piniowych
lub 20 g migdałów, w słupkach - 10 g cukru
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
- 150 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- 80 g rukoli
- 80 g koziego sera, typu rolada pokrojonego w 5 mm plastry (patrz wariant)
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 198.1 kcal / 828.8 kJ
- Białko
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Sód
- 349.5 mg