Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z rumienionymi szparagami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
20 g oleju rzepakowego
-
250 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku pokrojony w 1 mm plastry
-
20 g migdałów, w słupkach20 g orzeszków piniowych
-
10 g cukru
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
150 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
80 g rukoli
-
80 g koziego sera, typu rolada pokrojonego w 5 mm plastry (patrz wariant)
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
349.5 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
828.8 kJ /
198.1 kcal
Tłuszcz
13.3 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
15.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1 godz. 15 min
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem
1 godz.
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min