Sałatka z rumienionymi szparagami
TM6

Sałatka z rumienionymi szparagami

4.9 (495 ocen)

Składniki

  • 20 g oleju rzepakowego
  • 250 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku, pokrojony w 1 mm plastry
  • 20 g orzeszków piniowych
    lub 20 g migdałów, w słupkach
  • 10 g cukru
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
  • 150 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 80 g rukoli
  • 80 g koziego sera, typu rolada, pokrojonego w 5 mm plastry (patrz wariant)
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
828.8 kJ / 198.1 kcal
Białko
8.3 g
Węglowodany
15.1 g
Tłuszcz
13.3 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Błonnik
3.8 g
Sód
349.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy