
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rumienione krewetki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 250 g krewetek, surowych, dużych, obranych
Sos śmietanowy i gotowanie makaronu
- 200 g czarnego makaronu, typu spaghetti lub tagliatelle, suchego (patrz wskazówka)
-
50
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 50 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki - 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 20 g mąki pszennej
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- woda osolona, do gotowania
- kawior z łososia do dekoracji
- kiełki do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 666.4 kcal / 2788.3 kJ
- Białko
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 46.3 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.1 g
- Sód
- 674.2 mg