Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)

Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)

4.5 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 3 żółtka
  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do podania
  • 1 szczypta soli plus 1 łyżeczka do gotowania makaronu
  • 75 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    75 g pancetty, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 10 g oliwy z oliwek (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
  • 1200 g wody
  • 180 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście (opcjonalnie) ilość do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1799 mg
Białko 26.8 g
Kalorie 2653.4 kJ / 634.2 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 69.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...