
Urządzenia i Akcesoria
Zielone bao z szarpaną kaczką
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk
Składniki
Zielone bułeczki bao
-
wody110 g
-
liści szpinaku baby, świeżych80 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu320 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski, Varomy i ciasta30 g
-
cukru15 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Szarpana kaczka
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
oleju20 g
-
piersi z kaczki, ze skórą, bez kości pokrojonej na 5-6 cm kawałki500 g
-
powideł śliwkowych100 g
-
wody80 g
-
sosu sojowego40 g
-
miodu30 - 40 g
-
octu jabłkowego15 g
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku½ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)¼ - ½ łyżeczki
-
roszponka do podania
-
ogórek pokrojony w 2-3 mm słupki1
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
-
czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w 1 mm plastry, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
266 kcal /
1114 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
299 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI IV
10 Przepisów
Polska
Polska