Zielone bao z szarpaną kaczką

Zielone bao z szarpaną kaczką

4.9 1.1K ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk

Składniki

Zielone bułeczki bao
  • wody
    110 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    80 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    320 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski, Varomy i ciasta
    30 g
  • cukru
    15 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
    1 łyżeczka suchych drożdży
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
Szarpana kaczka
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • oleju
    20 g
  • piersi z kaczki, ze skórą, bez kości pokrojonej na 5-6 cm kawałki
    500 g
    500 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
  • powideł śliwkowych
    100 g
  • wody
    80 g
  • sosu sojowego
    40 g
  • miodu
    30 - 40 g
  • octu jabłkowego
    15 g
  • przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
    ½ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
    ¼ - ½ łyżeczki
  • roszponka do podania
  • ogórek pokrojony w 2-3 mm słupki
    1
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
  • czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w 1 mm plastry, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 266 kcal / 1114 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 299 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...