Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w cytrynowo-miodowej marynacie z imbirem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
25 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g miodu
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
600 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych na 4 kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
529.5 mg
Białko
31 g
Kalorie
1740.7 kJ /
416.1 kcal
Tłuszcz
30.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Terrina z wędzonym łososiem
24 godz. 25 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Czekoladowe lodowe półkule
5 godz.
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Wysokobiałkowa rolada z serka wiejskiego z indykiem i pieczarkami
40 min
Muffiny warzywno-jajeczne z wędzonym łososiem
45 min
Mięsna terrina z kaczką, kurczakiem i wiśniami
9 godz. 30 min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min
Wrapy karaibskie
35 min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1 godz.
Zupa dyniowa
25 min