Urządzenia i Akcesoria
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
400 g wody
-
65 g makaronu, suchego, typu tagliatelle z pszenicy durum (patrz wskazówka)
-
20 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
20 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego20 g groszek cukrowy, mrożony
-
20 g różyczek brokułu małych
-
5 g oleju
-
½ łyżeczki soli
-
½ ząbka czosnku
-
40 - 50 g masła orzechowego
-
5 g sosu sojowego
-
5 g oleju kokosowego5 g oleju sezamowego
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
½ łyżki orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1391.3 mg
Białko
21.5 g
Kalorie
2721.5 kJ /
650.5 kcal
Tłuszcz
36.5 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Węglowodany
64.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone wegetariańskie enchilady
50min
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55min
Wegańskie tajskie zielone curry, ryż jaśminowy; Sorbet z mango i kokosa
1h
Sos warzywny z masłem orzechowym
30min
Makaron z pesto z buraka (TM5, TM6)
25min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45min
Korma z pieczonymi warzywami
55min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45min