Makaron z warzywami w sosie orzechowym

Makaron z warzywami w sosie orzechowym

4.4 10 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • 400 g wody
  • 65 g makaronu, suchego, typu tagliatelle z pszenicy durum (patrz wskazówka)
  • 20 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
  • 20 g groszek cukrowy, mrożony
    20 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego
  • 20 g różyczek brokułu małych
  • 5 g oleju
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ ząbka czosnku
  • 40 - 50 g masła orzechowego
  • 5 g sosu sojowego
  • 5 g oleju sezamowego
    5 g oleju kokosowego
  • ¼ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
  • ½ łyżki orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1391.3 mg
Białko 21.5 g
Kalorie 2721.5 kJ / 650.5 kcal
Tłuszcz 36.5 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Węglowodany 64.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...