Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g pike-perch fillets, skin on (4 fillets, 1 cm thick),
- 1 ½ tbsp fish sauce (20 g)
- 2 tsp toasted sesame oil (10 g)
- 7 - 8 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 orange, preferably organic, zest and juice
- 500 g water
- 600 - 700 g fresh sweetcorn kernels (from 5-6 corn cobs)
- 2 tsp salt
- 400 g mixed vegetables, cut in slices (5 mm), or bite-size pieces (e.g. carrots, broccoli, cauliflower)
- 40 g butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1461 kJ / 350 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7.6 g
Alternatywne przepisy
Cinnamon Hot Toddy
35min
Ratatouille Galette (TM6)
1u. 30min
Pastelera de choclo (corn pudding)
1h
Chicken with tomato sauce
1h
Turkey roulade with pancetta and porcini sauce
50min
Creamy Moroccan bean soup
35min
Ginger Sangria Punch
1hod. 5min
Chicken Soup with Egg and Lemon (Avgolemono)
1 Std. 15 Min
Penne with mussels
1hod. 5min
Cutter Fermented Onions
72h 30min
Corn Pudding - Pastelera de Choclo
1h
Coconut and Papaya Popsicles
4h 10min