
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g pike-perch fillets, skin on (4 fillets, 1 cm thick),
lub 400 g trout fillets, skin on (4 fillets, 1 cm thick) -
1 ½
tbsp fish sauce (20 g)
lub 2 anchovy fillets, in oil drained -
2
tsp toasted sesame oil (10 g)
lub 20 g extra virgin olive oil - 7 - 8 sprigs fresh dill leaves only
- 1 orange, preferably organic zest and juice
- 500 g water
-
600 - 700
g fresh sweetcorn kernels (from 5-6 corn cobs)
lub 600 - 700 g canned sweetcorn kernels drained - 2 tsp salt
- 400 g mixed vegetables cut in slices (5 mm), or bite-size pieces (e.g. carrots, broccoli, cauliflower)
- 40 g butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 350 kcal / 1461 kJ
- Białko
- 26 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 7.6 g