Wersje kompatybilne
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 1200 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (refer to the recipe in The Basic Cookbook)
- 200 g basmati rice
- 500 - 700 g asparagus
- 40 g extra virgin olive oil
Lemon sabayon sauce
- 4 egg yolks
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1685 kJ / 403 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Brussels sprouts with lime crumb
20 min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Fresh fruit tart (Thermomix®️ Cutter)
Brak ocen
Rice salad
1h
Planked Amaretto peaches with ricotta
Brak ocen
Semolina dumplings with mushroom sauce
40 Min
Garlic mushrooms
25 min
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
45 min
Rosemary and bacon stuffed onions
1h 50 min
Asparagus and pea omelette
20 min
Potato and porcini mushroom soup
30 min
Spiralised vegetable soup
9h