Spanish Seafood Rice

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • olive oil
    85 g
  • garlic clove
    1
  • whole squid, medium cut in pieces (2 cm)
    300 g
  • raw, unpeeled large prawns
    8
  • white wine
    200 g
  • water
    350 g
  • fresh mussels
    500 g
  • Spanish onions cut in pieces (2 cm)
    200 g
    brown onions, cut in pieces (2 cm)
  • garlic cloves sliced
    2
  • smoked paprika
    1 tsp
  • saffron threads
    1 pinch
  • tomato purée
    50 g
  • choricero pepper pulp
    1 tsp
    red pepper flakes
  • white short grain rice
    300 g
  • fine sea salt to taste
    1 - 2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 713.6 kcal / 2985.7 kJ
Białko 34.2 g
Tłuszcz 25.6 g
Węglowodany 74.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 556.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...