Wersje kompatybilne
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 255 g Brussels sprout, trimmed and halved
- 450 g zucchini, sliced in half moons (½ in.)
- 450 g carrot, peeled
- 3 ounce extra virgin olive oil, divided
- 2 ¼ teaspoon salt, divided, to taste
- 2 sprigs rosemary, fresh
- 200 g farro
- 680 g water
- 1 lemon
- 60 g feta cheese
- 3 - 5 sprig dill, fresh, plus extra to garnish
- ¼ tsp black pepper, ground, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1063.7 kJ / 254.2 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 784.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Orzo
40min
Pumpkin Spice Sugar Cookies
Brak ocen
Skin Glow Detox Juice
10min
Spring Vegetable Quiche with Sweet Potato Crust
1h 45min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
35min
Nectarine, Stilton and Walnut Salad with a Raspberry Vinaigrette
10min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
45 min
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM5)
1 godz.
Carrot, Feta and Mint Salad
40min
Texas Caviar
15min
Everything Bagel Dip
10min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min