Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)

Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)

4.2 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 portion

Składniki

  • Brussels sprout trimmed and halved
    255 g
  • zucchini sliced in half moons (½ in.)
    450 g
  • carrot peeled
    450 g
  • extra virgin olive oil divided
    3 ounce
  • salt divided, to taste
    2 ¼ teaspoon
  • rosemary, fresh
    2 sprigs
  • farro
    200 g
  • water
    680 g
  • lemon
    1
  • feta cheese
    60 g
  • dill, fresh plus extra to garnish
    3 - 5 sprig
  • black pepper, ground to taste
    ¼ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 784.2 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 1063.7 kJ / 254.2 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 28.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...