Wersje kompatybilne
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 255 g Brussels sprout, trimmed and halved
- 450 g zucchini, sliced in half moons (½ in.)
- 450 g carrot, peeled
- 3 ounce extra virgin olive oil, divided
- 2 ¼ teaspoon salt, divided, to taste
- 2 sprigs rosemary, fresh
- 200 g farro
- 680 g water
- 1 lemon
- 60 g feta cheese
- 3 - 5 sprig dill, fresh, plus extra to garnish
- ¼ tsp black pepper, ground, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1063.7 kJ / 254.2 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 784.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apple Peel Cider Sangria
1óra 30p
Sweet Raisin Pancake (Kaiserschmarrn)
35 min.
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Garden Green Crêpes
1h 15min
Avocado Tuna Salad
5min
French Herb Cream Cheese
48h
Piggy buns
2 Std.
BBQ Pulled Jackfruit with Coleslaw
30 min.
Tuna empanada
1h 20min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55 min.
Christmas Cheese and Onion Quiche (UK)
1h 45min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1h