Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 28 oz potatoes, cut into pieces (1¼ in.-1½ in.)
- 1 oz olive oil, plus extra to grease
-
24 - 42
oz halibut fillets (6 fillets 4-7 oz ea.)
lub 24 - 42 oz firm white fish fillets (6 fillets 4-7 oz ea.) - ½ tsp salt, plus extra to season, to taste
- 5 oz onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 3 ½ oz carrots, cut into pieces
- 2 oz white wine (opcjonalnie)
- 15 oz tomatoes, cut into pieces
- ½ tsp ground black pepper
- 3 ½ oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1484.7 kJ / 354.9 kcal
- Białko
- 35.7 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 341.7 mg
Alternatywne przepisy
Creamy Mushroom Soup
25min
Portuguese Fish and Potato Stew
45min
Mediterranean Chicken with Olives
35min
Lobster Tails with Black Bean Chili Sauce
40min
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25min
Ratatouille
40min
Stuffed Vegetables
1h 20min
Cod with Citrus Butter
50min
Pasta Salad with Trout and Vegetables
45min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35min