Halibut and Potatoes with Tomato Sauce

Halibut and Potatoes with Tomato Sauce

4.5 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • potatoes cut into pieces (1¼ in.-1½ in.)
    28 oz
  • olive oil plus extra to grease
    1 oz
  • halibut fillets (6 fillets 4-7 oz ea.)
    24 - 42 oz
    24 - 42 oz firm white fish fillets, (6 fillets 4-7 oz ea.)
  • salt plus extra to season, to taste
    ½ tsp
  • onions cut into halves
    5 oz
  • garlic clove
    1
  • carrots cut into pieces
    3 ½ oz
  • white wine (opcjonalnie)
    2 oz
  • tomatoes cut into pieces
    15 oz
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • water
    3 ½ oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 354.9 kcal / 1484.7 kJ
Białko 35.7 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 32.8 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 341.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...