Asparagus and pea omelette

Asparagus and pea omelette

4.1 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
2 portions

Składniki

  • Gruyère cheese cut into pieces (3 cm) (optional)
    40 g
  • spring onions/shallots (approx. 70 g), trimmed and cut into pieces (3-4 cm)
    3
  • garlic clove
    1
  • soy sauce
    1 tsp
  • sesame oil
    ½ tsp
  • sesame seeds
    1 tsp
  • fresh green peas (see Tips)
    80 g
  • asparagus trimmed and cut into halves
    6 stalks
  • eggs
    6
  • sea salt to season
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to season
    1 - 2 pinches
  • grapeseed oil
    1 - 2 tsp
  • fresh coriander leaves only, for garnishing
    1 - 2 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 405 kcal / 1701 kJ
Białko 31.7 g
Tłuszcz 27.8 g
Węglowodany 5.9 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 726.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...