Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 30 g olive oil
- 20 g lemon juice
- 2 tsp cumin seeds
- ½ tsp sweet paprika
- 2 tsp harissa paste
- 1 Tbsp fresh flat-leaf parsley, chopped, plus extra for garnish
- 2 poussins (approx. 400 g each)
Quinoa
- 20 g fresh flat-leaf parsley, plus extra for garnish
- 40 g dried apricots
- 40 g dried prunes, stones removed
- 25 g pine nuts, lightly toasted in a dry pan
- 50 g raisins
- 1000 g water
- 120 g quinoa grains
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5977 kJ / 1429 kcal
- Białko
- 110 g
- Węglowodany
- 73.1 g
- Tłuszcz
- 77.4 g
Alternatywne przepisy
Asparagus Stem Soup
55min
Seeded Breakfast Bread with Avocado Ricotta Spread and Smoked Salmon
3h 20min
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1h 5min
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
1 Std. 20 Min
Prawn Saganaki with Feta
35 Min
Wild Rice and Tuna Salad
50 Min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35 Min
Indian-style Fish with Yoghurt Sauce, Potatoes and Vegetables
1 Std.
Spelt and Buckwheat Bread
1 Std. 55 Min
Sicilian Caponata
30 Min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45 Min
Red Lentil Soup
40 Min