Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 30 g olive oil
- 20 g lemon juice
- 2 tsp cumin seeds
- ½ tsp sweet paprika
- 2 tsp harissa paste
- 1 Tbsp fresh flat-leaf parsley, chopped, plus extra for garnish
- 2 poussins (approx. 400 g each)
Quinoa
- 20 g fresh flat-leaf parsley, plus extra for garnish
- 40 g dried apricots
- 40 g dried prunes, stones removed
- 25 g pine nuts, lightly toasted in a dry pan
- 50 g raisins
- 1000 g water
- 120 g quinoa grains
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5977 kJ / 1429 kcal
- Białko
- 110 g
- Węglowodany
- 73.1 g
- Tłuszcz
- 77.4 g
Alternatywne przepisy
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Allergen-friendly Mushroom Risotto
1 Std. 20 Min
Cod with citrus butter
50min
Spinach and Broccoli Terrine
4h 40 min
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1 Std. 55 Min
Meat and Cheese Stuffed Cassava (Carimañolas de carne y de queso)
2h
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1 Std. 15 Min
Chicken and Spelt Salad
1 Std. 15 Min
Mixed Seafood with Tomato and Herb Sauce
30min
Veracruz Fish
30min
Wild Rice and Tuna Salad
50min
Salmon Fillets with Buckwheat and Asparagus
40min