
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 shallots cut in half
- 1 garlic clove
- 4 sprigs thyme, fresh leaves only
- 2 bay leaves, dried
- 340 g water
- 225 g white wine, dry
- 340 g new potatoes scrubbed
- 4 sweet corn cobs cut into rounds (2.5 cm/1 in.)
-
340
g linguica sausage cut into pieces (5 cm/2 in.)
lub 340 g andouille sausage, pre-cooked - 910 g clams cherrystone clams, scrubbed
- 910 g mussels in the shell, rinsed, scrubbed and beards removed
- 115 g unsalted butter diced
- 1 lemon cut into wedges
- 1 baguette sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1319.9 kcal / 5522.4 kJ
- Białko
- 87 g
- Tłuszcz
- 60.3 g
- Węglowodany
- 98.6 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.2 g
- Sód
- 3118.8 mg