Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g water
-
1
heaped Tbsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 400 g dried green lentils
- 100 g rice (e.g. Carolina) (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp tomato purée (opcjonalnie)
- 15 g vinegar
- 50 g olive oil
- 200 g onions, quartered
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1h 5min
Pasta with Dairy-free Creamy Sauce and Prawns
30 min
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50min
Nectarine Tart with Frangipane
1h
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1h 30min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Chicken moghrabieh
1h 25min
Vegan Spanish Omelette
40 min
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45 min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55min
Courgette Omelette
40 min
Lentil and Pancetta Stew
1h