Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g water
-
1
heaped Tbsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 400 g dried green lentils
- 100 g rice (e.g. Carolina) (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp tomato purée (opcjonalnie)
- 15 g vinegar
- 50 g olive oil
- 200 g onions, quartered
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Basic Quinoa
35min
Vegetables and cashew nuts in peanut sauce with rice
45min
Creamy Broccoli Sauce
35min
Lentil and spinach soup
50 Min
Spanakopita
2 godz. 10 min
Lentil and Pancetta Stew
1 Std.
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 godz. 10 min
Lentil Salad
35min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 Std.
Curried Lentils
5h 15min
Mushroom and Spinach Risotto
55min