Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herb dumplings
- 10 - 15 g fresh herbs (e.g. basil, parsley, wild garlic, chervil, mixed soft-leaf herbs), leaves only
- 200 g milk
- 60 g butter, cut in pieces, plus extra for greasing
- ¾ tsp salt
- ¼ tsp ground nutmeg (opcjonalnie)
- 150 g wheat semolina
- 1 egg
Beetroot soup
-
500
g raw beetroot, peeled, cut in pieces,
lub 500 g cooked beetroot, cut in pieces - 700 g water
- 150 g white wine
-
2
heaped tsp vegetable stock paste, homemade,
lub 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 25 g flour
- ½ - 1 tsp salt
- 2 pinches ground nutmeg
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g cream
- 1 tbsp white wine vinegar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1386 kJ / 331 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pink Crêpes with Chickpea and Almond Hummus
35min
Asparagus, Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1 Std.
Creamy courgette soup
25 Min
Creamy carrot and lentil soup
35min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Creamy pea soup
40min
Broccoli burgers with radish salsa
1 Std.
Steamed Apple and Ginger Cake
1 Std. 10 Min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1 Std.
Smooth fennel and carrot soup
40min
Smoked Salmon and Brie Quiche
55 min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35min