Urządzenia i Akcesoria
Spanish cheesecake (quesada pasiega)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
8 portions
Składniki
-
lemon zest (1 cm x 4 cm), yellow part only8 - 10 pieces
-
sugar150 g
-
fresh cheese500 g
-
egg1
-
cake flour75 g
-
butter75 g
-
salt1 pinch
-
ground cinnamon½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
10 g
Kalorie
1306 kJ /
313 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Flavours of Spain
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Lentil, spinach and cauliflower purée (first foods)
35 min
Prawn croquettes (croquetas de gambas)
9 godz. 10 min
Sous-vide Porcini Mushrooms with Truffle and Parmesan
30 min
Butter Bean, Pea, Avocado and Mint Purée
20 min
Irish coffee
15 min
Beef and Carrots - from 8 months
25 min
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40 min
Meat and Vegetables with Rice
15 min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2 godz. 25 min
Mushroom Spinach Phyllo Cups
1 godz. 10 min
Chocolate Lava Cakes
55 min
Bahulu Gulung (Malay Roll Cake)
1 godz.