Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
Farsz
-
200 g kapusty kiszonej dokładnie odciśniętej (patrz wskazówka)
-
1 liść laurowy, suszony mały
-
1 - 2 ziarna ziela angielskiego
-
500 g wody
-
130 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
330 g resztek mięsa, ugotowanego z rosołu, całkowicie ostudzonego, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
200 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
20 g oleju
-
370 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
sól do gotowania pierogów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
769.3 mg
Białko
28.2 g
Kalorie
2315.6 kJ /
553.5 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
76.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Faworki klasyczne
1 godz.
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Pyzy z mięsem
1 godz. 20 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Kotlety z mięsa z rosołu
30 min
Kopytka
40 min
Oponki serowe
45 min
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
2 godz.