Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą

Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą

5.0 24 rating
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje

Składniki

Farsz
  • 200 g kapusty kiszonej dokładnie odciśniętej (patrz wskazówka)
  • 1 liść laurowy, suszony mały
  • 1 - 2 ziarna ziela angielskiego
  • 500 g wody
  • 130 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 330 g resztek mięsa, ugotowanego z rosołu, całkowicie ostudzonego, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
  • 200 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • 20 g oleju
  • 370 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • sól do gotowania pierogów

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 769.3 mg
Białko 28.2 g
Kalorie 2315.6 kJ / 553.5 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 76.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...