
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone pierogi ze szpinakiem
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk
Składniki
Farsz
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oleju rzepakowego
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego na 3 cm kawałki
Ciasto
-
150 g kefiru
-
20 g oleju rzepakowego
-
2 jajka w tym 1 jajko roztrzepane, do posmarowania pierogów
-
330 g mąki pszennej ilość do oprószenia blatu
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
94 kcal /
393.4 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
13.6 g
Błonnik
0.6 g