Pieczone pierogi ze szpinakiem
TM5 TM6

Pieczone pierogi ze szpinakiem

4.3 (218 ocen)

Składniki

Farsz

  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g sera owczego (typu feta lub mizithra), pokrojonego na 3 cm kawałki

Ciasto

  • 150 g kefiru
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 2 jajka, w tym 1 jajko roztrzepane, do posmarowania pierogów
  • 330 g mąki pszennej, ilość do oprószenia blatu
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
393.4 kJ / 94 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
13.6 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy