Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 2 ząbki czosnku
- 10 g oleju rzepakowego
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g sera owczego (typu feta lub mizithra), pokrojonego na 3 cm kawałki
Ciasto
- 150 g kefiru
- 20 g oleju rzepakowego
- 2 jajka, w tym 1 jajko roztrzepane, do posmarowania pierogów
- 330 g mąki pszennej, ilość do oprószenia blatu
- ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 393.4 kJ / 94 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min
Paszteciki z serem owczym
2h 50 min
Quiche z tofu i szpinakiem
1sa 50 dk
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 Std.
Paszteciki piknikowe
50 Min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1sa 35 dk
Orkiszowe calzone z wołowiną i warzywami
4 godz. 25 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Pieczone pierożki z kapustą
2h 30min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min