Pieczone pierogi ze szpinakiem

Pieczone pierogi ze szpinakiem

4.4 235 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk

Składniki

Farsz
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju rzepakowego
    10 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    200 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego na 3 cm kawałki
    100 g
Ciasto
  • kefiru
    150 g
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • jajka w tym 1 jajko roztrzepane, do posmarowania pierogów
    2
  • mąki pszennej ilość do oprószenia blatu
    330 g
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • sody oczyszczonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 94 kcal / 393.4 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 13.6 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...