
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone pierogi ze szpinakiem
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk
Składniki
Farsz
-
ząbki czosnku2
-
oleju rzepakowego10 g
-
liści szpinaku baby, świeżych200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
sera owczego (typu feta lub mizithra) pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
Ciasto
-
kefiru150 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
jajka w tym 1 jajko roztrzepane, do posmarowania pierogów2
-
mąki pszennej ilość do oprószenia blatu330 g
-
cukru½ łyżeczki
-
sody oczyszczonej½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
94 kcal /
393.4 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
13.6 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1 godz. 45 min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1 godz. 40 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Kluski śląskie
30 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min