Urządzenia i Akcesoria
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter, using modes)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
beetroot small, peeled (see Tip)300 g
-
zucchini cut into pieces (5 cm long)250 g
Dressing
-
extra virgin olive oil70 g
-
white vinegar30 g
-
lemon juice15 g
-
Dijon mustard½ tsp
-
maple syrup10 g
-
dried basil½ tsp
-
sea salt1 - 2 pinches
-
ground black pepper1 - 2 pinches
-
burrata cheese250 g
-
fresh basil leaves only, torn
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
506.7 mg
Białko
15.9 g
Kalorie
1650.4 kJ /
394.5 kcal
Tłuszcz
31.7 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
12.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pico de Gallo (Mexican Tomato Salsa)
5 min
Mexican slaw (Thermomix® Cutter,TM6)
10 min
Gwinganna mushroom and vegetable crêpes
45 min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, using modes)
15 min
Ratatouille galette (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz. 40 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, using modes)
20 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, using modes)
55 min
Mustard balsamic vinegar dressing
10 min
Salmon with fennel and apple salad
1 godz. 20 min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 godz. 50 min
Quick beetroot relish
40 min
Vanilla paste
10 min