Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter, using modes)

Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter, using modes)

4.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • beetroot small, peeled (see Tip)
    300 g
  • zucchini cut into pieces (5 cm long)
    250 g
Dressing
  • extra virgin olive oil
    70 g
  • white vinegar
    30 g
  • lemon juice
    15 g
  • Dijon mustard
    ½ tsp
  • maple syrup
    10 g
  • dried basil
    ½ tsp
  • sea salt
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches
  • burrata cheese
    250 g
  • fresh basil leaves only, torn

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 506.7 mg
Białko 15.9 g
Kalorie 1650.4 kJ / 394.5 kcal
Tłuszcz 31.7 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 12.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...