Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroot, small, peeled (see Tip)
- 250 g zucchini, cut into pieces (5 cm long)
Dressing
- 70 g extra virgin olive oil
- 30 g white vinegar
- 15 g lemon juice
- ½ tsp Dijon mustard
- 10 g maple syrup
- ½ tsp dried basil
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 250 g burrata cheese
- fresh basil, leaves only, torn
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1650.4 kJ / 394.5 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 506.7 mg
Alternatywne przepisy
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15min
Champagne poached chicken terrine
1j 30 menit
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney)
4h 20 min
Mocha eggnog easter bake
1j 30 menit
Salt cod gratin
50 menit
Kvass fermented beetroot salad
168 godz. 15 min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Braised Red Cabbage with Grated Apples (TM6)
1 Std. 15 Min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1j
Strawberry salad with caramelised sherry vinaigrette
25 min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, TM6)
40 min