Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat

Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat

4.8 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • buckwheat groats
    60 g
  • cold water for soaking
  • fennel bulb trimmed and cut into quarters
    300 g
  • carrots cut into pieces (4 cm)
    200 g
  • celery stalk cut into pieces (4 cm)
    1
  • green apple cored and cut into quarters
    1
  • lemon juice
    2 tbsp
  • spring onions/shallots cut into pieces (4 cm)
    2
  • extra virgin olive oil
    2 tbsp
  • sumac
    2 tsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 - 5 sprigs
  • fresh coriander leaves only
    2 sprigs
  • fresh mint leaves only
    2 sprigs
  • salt
    2 pinches
  • ground black pepper
    1 pinch
  • slivered almonds
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 116.5 kcal / 489.1 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 10.7 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 65.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...