Urządzenia i Akcesoria
Ras el hanout
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
80 g
Składniki
-
cumin seeds25 g
-
coriander seeds25 g
-
cinnamon quill1
-
star anise1
-
cardamom pod (green)2
-
ground black pepper½ tsp
-
sea salt½ tsp
-
sweet paprika3 tsp
-
ground allspice1 tsp
-
ground ginger2 tsp
-
dried chilli flakes1 ½ tsp
-
ground nutmeg1 tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
whole cloves5
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 80 g
Sód
1003.7 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1066.7 kJ /
254.9 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
20.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Thai watermelon salad
50 Min
Spiral smoked salmon salad (Thermomix® Spiralizer, using modes, Adam Liaw)
10 Min
Pickled red onions (Thermomix® Cutter, using modes)
1 Std. 50 Min
Easy citrus pie
1 Std.
Adzuki stew with spiced cauliflower rice
24 Std. 40 Min
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM5)
15 Min
Lemon Caper Aioli
10 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 Min
Silverbeet dahl
8 Std. 40 Min
Baharat spice mix
5 Min
Za'atar seasoning
5 Min
Chunky basil pesto dip
10 Min