Urządzenia i Akcesoria
Ras el hanout
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
80 g
Składniki
-
cumin seeds25 g
-
coriander seeds25 g
-
cinnamon quill1
-
star anise1
-
cardamom pod (green)2
-
ground black pepper½ tsp
-
sea salt½ tsp
-
sweet paprika3 tsp
-
ground allspice1 tsp
-
ground ginger2 tsp
-
dried chilli flakes1 ½ tsp
-
ground nutmeg1 tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
whole cloves5
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 80 g
Sód
1003.7 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1066.7 kJ /
254.9 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
20.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Indian spiced sweet potato soup
25 min
Fish with herb tahini sauce & quinoa cauli tabbouleh
35 min
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter, using modes)
20 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, using modes)
20 min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter)
10 min
Spicy cauliflower soup
20 min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Pilau rice
30 min
Chhole (chickpea curry) and rice
45 min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1 godz.
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min