Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g cumin seeds
- 25 g coriander seeds
- 1 cinnamon quill
- 1 star anise
- 2 cardamom pods (green)
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp sea salt
- 3 tsp sweet paprika
- 1 tsp ground allspice
- 2 tsp ground ginger
- 1 ½ tsp dried chilli flakes
- 1 tsp ground nutmeg
- 1 tsp ground turmeric
- 5 whole cloves
- Wartości odżywcze
- na 80 g
- Kalorie
- 1066.7 kJ / 254.9 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 20.8 g
- Sód
- 1003.7 mg
Alternatywne przepisy
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26h 25 min
Rhubarb and ginger gin fizz
336 Std. 10 Min
Rhubarb, orange and almond Cake
1 godz. 30 min
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Caramelised red onion chutney
24h
Citrus mascarpone semifreddo with Manjimup walnut & cacao nib dukkah (Russel Blaikie)
13h
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1h
Rhubarb and strawberry fool
2 Std. 15 Min
Hainanese chicken with rice
1h 50min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Brinjal (eggplant pickle)
1 godz. 30 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min