Urządzenia i Akcesoria
Ras el hanout
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
80 g
Składniki
-
cumin seeds25 g
-
coriander seeds25 g
-
cinnamon quill1
-
star anise1
-
cardamom pod (green)2
-
ground black pepper½ tsp
-
sea salt½ tsp
-
sweet paprika3 tsp
-
ground allspice1 tsp
-
ground ginger2 tsp
-
dried chilli flakes1 ½ tsp
-
ground nutmeg1 tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
whole cloves5
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 80 g
Sód
1003.7 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1066.7 kJ /
254.9 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
20.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon garlic salmon with green bean gremolata
2 godz. 25 min
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter)
1 godz. 10 min
Mexican slaw (Thermomix® Cutter)
10 min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Tuscan bean soup
40 min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter)
48 godz. 20 min
Stewed fruit compote
55 min
Ancho chilli bean bowl
1 godz.
Nourish bowl (Diabetes)
55 min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50 min
Sri Lankan red beef curry with rice
1 godz. 40 min
Brinjal (eggplant pickle)
1 godz. 30 min