Urządzenia i Akcesoria
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
olive oil plus extra to grease20 g
-
fresh curry leaves leaves only4 sprigs
-
onion cut into quarters1
-
garlic cloves4
-
fresh green chilli deseeded and cut into pieces.1
-
piece fresh ginger5 cm
-
ground turmeric2 tsp
-
ground coriander2 tsp
-
ground cumin2 tsp
-
dried chilli flakes (optional)1 pinch
-
canned diced tomatoes200 g
-
dried red lentils rinsed and drained350 g
-
sea salt plus extra to season1 tsp
-
water1000 g
-
cauliflower leaves removed and stalk trimmed so base is flat800 g
-
tandoori paste (see Tip)125 g
-
freshly squeezed lemon juice2 tbsp
-
fresh baby spinach leaves roughly chopped30 g
-
canned coconut milk400 g
-
natural yoghurt250 g
-
Lebanese cucumber finely diced1
-
fresh coriander leaves finely chopped3 sprigs
-
ground black pepper to season
-
naan bread to serve (see Tip)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1026.5 mg
Białko
22.1 g
Kalorie
2198.7 kJ /
525.5 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
14.6 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
77.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegetable Massaman curry
45 min
Creamy Coconut Dhal
25 min
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
40 min
Ancho chilli bean bowl
1 godz.
Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)
1 godz.
Chhole (chickpea curry) and rice
45 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Layered Thai green vegetable curry and rice
45 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Tomato and lentil dahl
35 min
Warm satay bowl
1 godz. 10 min
Bean ratatouille with halloumi
30 min