Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia
- 2 łyżki migdałów, mielonych
-
20
g erytrytolu (patrz wskazówka)
lub 20 g ksylitolu - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 500 g twarogu, chudego, podzielonego na kawałki
- 50 g mleka
- 50 g białka w proszku, naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 150 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1 cm kostkę
- owoce jagodowe, mieszane, mrożone lub świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 905.2 kJ / 216.3 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 564.8 mg
Alternatywne przepisy
Brownie z czerwonej fasoli
1h
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1 Std. 45 Min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 Std.
Naleśniki z mąki ryżowej
35min
Naleśniki z mąki kukurydzianej
30min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2h 45min
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
2 Std.
Batoniki proteinowe
50 Min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4h 45 min.
Ciasto marchewkowo-bananowe
2h 30 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1h 10min
Owsiane brownie z mango
1h