
Urządzenia i Akcesoria
Proteinowy sernik z jabłkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
masło do natłuszczenia
-
migdałów, mielonych2 łyżki
-
erytrytolu (patrz wskazówka)20 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
twarogu, chudego podzielonego na kawałki500 g
-
mleka50 g
-
białka w proszku naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)50 g
-
jajko1
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1 cm kostkę150 g
-
owoce jagodowe, mieszane, mrożone lub świeże, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
216.3 kcal /
905.2 kJ
Białko
26.5 g
Tłuszcz
5.9 g
Węglowodany
13.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
564.8 mg