Proteinowy sernik z jabłkami

Proteinowy sernik z jabłkami

3.2 196 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • masło do natłuszczenia
  • 2 łyżki migdałów, mielonych
  • 20 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    20 g ksylitolu
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 500 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
  • 50 g mleka
  • 50 g białka w proszku naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1 cm kostkę
  • owoce jagodowe, mieszane, mrożone lub świeże, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 564.8 mg
Białko 26.5 g
Kalorie 905.2 kJ / 216.3 kcal
Tłuszcz 5.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 13.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...