
Urządzenia i Akcesoria
Batoniki proteinowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
15 sztuk
Składniki
-
60 g orzechów laskowych
-
200 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
-
500 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
-
6 jajek
-
115 g erytrytolu (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
60 g białka w proszku naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)
-
1 - 2 łyżki syropu z agawy
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
5 g oleju
-
orzechy, mieszane posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
211.8 kcal /
886 kJ
Białko
12.8 g
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
175.2 mg