Batoniki proteinowe

Batoniki proteinowe

3.5 162 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
15 sztuk

Składniki

  • orzechów laskowych
    60 g
    60 g migdałów, ze skórką
  • płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
    200 g
  • twarogu, chudego podzielonego na kawałki
    500 g
  • jajek
    6
  • erytrytolu (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
    115 g
    115 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • białka w proszku naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)
    60 g
  • syropu z agawy
    1 - 2 łyżki
    1 - 2 łyżki miodu
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
    150 g
  • oleju
    5 g
  • orzechy, mieszane posiekane, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 211.8 kcal / 886 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 175.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...