Urządzenia i Akcesoria
Batoniki proteinowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
15 sztuk
Składniki
-
60 g migdałów, ze skórką60 g orzechów laskowych
-
200 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
-
500 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
-
6 jajek
-
115 g ksylitolu, (patrz wskazówka)115 g erytrytolu (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
60 g białka w proszku naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)
-
1 - 2 łyżki miodu1 - 2 łyżki syropu z agawy
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
5 g oleju
-
orzechy, mieszane posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
175.2 mg
Białko
12.8 g
Kalorie
886 kJ /
211.8 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Proteinowe kulki chałwowe i orzechowe
55 min
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
6 godz. 30 min
Proteinowy sernik z jabłkami
1 godz.
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
2 godz.
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Kulki energetyczne marchewkowo-owsiane
50 min
Batony energetyczne z suszonymi owocami
2 godz. 30 min
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1 godz. 45 min
Batony proteinowe
3 godz. 10 min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Muffiny à la Snickers® z czekoladą i orzeszkami ziemnymi
40 min