
Urządzenia i Akcesoria
Batoniki proteinowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
15 sztuk
Składniki
-
orzechów laskowych60 g
-
płatków owsianych błyskawicznych lub górskich200 g
-
twarogu, chudego podzielonego na kawałki500 g
-
jajek6
-
erytrytolu (opcjonalnie) (patrz wskazówka)115 g
-
białka w proszku naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)60 g
-
syropu z agawy1 - 2 łyżki
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki150 g
-
oleju5 g
-
orzechy, mieszane posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
211.8 kcal /
886 kJ
Białko
12.8 g
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
175.2 mg