Batoniki proteinowe

Batoniki proteinowe

3.5 171 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
15 sztuk

Składniki

  • 60 g orzechów laskowych
    60 g migdałów, ze skórką
  • 200 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
  • 500 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
  • 6 jajek
  • 115 g erytrytolu (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
    115 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • 60 g białka w proszku naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)
  • 1 - 2 łyżki syropu z agawy
    1 - 2 łyżki miodu
  • 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
  • 5 g oleju
  • orzechy, mieszane posiekane, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 175.2 mg
Białko 12.8 g
Kalorie 886 kJ / 211.8 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...