![Batoniki proteinowe Batoniki proteinowe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c1f614532dfa92474b5d1d71cb85d1c8/Derivates/ae6ba3d85dee6567b1093f69f99c44f62cedeb3f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
60
g orzechów laskowych
lub 60 g migdałów, ze skórką - 200 g płatków owsianych, błyskawicznych lub górskich
- 500 g twarogu, chudego, podzielonego na kawałki
- 6 jajek
-
115
g erytrytolu (patrz wskazówka)
(opcjonalnie)
lub 115 g ksylitolu (patrz wskazówka) - 60 g białka w proszku, naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)
-
1 - 2
łyżki syropu z agawy
lub 1 - 2 łyżki miodu - 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 5 g oleju
- orzechy, mieszane, posiekane, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 886 kJ / 211.8 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 175.2 mg